חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

013 נטוויז'ן בע"מ נ' הדס

: | גרסת הדפסה
ת"ת
בית משפט השלום ירושלים
32315-11-11
5.2.2012
בפני :
אורי פוני

- נגד -
:
013 נטוויז'ן בע"מ
:
פלמון הדס
החלטה

החלטה

1. ביום 13.7.11 הגישה התובעת בקשה לביצוע תובענה בהתאם לסעיף 81א'(1) לחוק ההוצאה לפועל כנגד הנתבעת בסך של 481.36 ₪.

על פי הנטען בכתב התביעה, נותרה החייבת את הסכום הנ"ל בגין שימושה בשירותי התובעת.

2. הנתבעת הגישה התנגדות לביצוע התובענה ביום 17.11.11.

הבקשה נקבעה לדיון במעמד הצדדים ליום 13.3.12.

3.ביום 14.12.11 ובטרם התקיים הדיון בבקשה, עתרה ב"כ התובעת למחיקת התביעה וסגירת תיק ההוצאה לפועל.

הנימוק לבקשה הינו כי לאור גובה הסכום ולאור טענות המועלות בהתנגדות ומשיקולי כדאיות כלכלית החליטה התובעת למחול על החוב.

בו ביום ניתנה החלטה המורה על מחיקת התביעה ללא צו להוצאות וביטול הדיון שנקבע.

4.החלטה זו ניתנה בלא שבית המשפט לקח בחשבון את הודעת ב"כ הנתבעת, אשר צפה את צעדה של התובעת ולפיה, ככל שתוגש בקשה למחיקת התביעה ללא צו להוצאות הוא יתנגד לכך ועומד על חיוב התובעת בהוצאות וזאת לאור העובדה כי הנתבעת נדרשה לשכור שירותי עו"ד לצורך הגשת בקשה לרשות להגן מפורטת, הנסמכת על מסמכים רבים.

5.לגרסת ב"כ הנתבעת, עם קבלת התביעה הוא פנה לתובעת והעמידה על הטעות בהגשת התביעה וביקש למחוק את התביעה בלא שיהא צורך בהגשת ההתנגדות ואולם התובעת סירבה לכך.

לשיטתו, המדובר בתביעת סרק והתעמרות בנתבעת, ומשלא נותרה ברירה הוגשה ההתנגדות.

6.בקשת התובעת למחיקת התביעה כאשר נקבע מועד לדיון, הינה בעצם עתירה בהתאם לתקנה 154 לתקנות סדר הדין האזרחי הקובעת כי אם רצה תובע לחזור בו מתביעתו, כולה או מקצתה, ובית המשפט או הרשם רשאי בתנאים שייראו לו להיעתר לבקשה ואם התיר הפסקת התובעת יפסוק גם בהוצאות המשפט.

7.בנסיבות המקרה שבפני הוגשה התביעה והבקשה לרשות להגן והדיון שנקבע בוטל עקב בקשת התובעת למחוק את התביעה.

8. מצד אחד נחסך זמן שיפוטי יקר. מנגד, עיון בבקשה לרשות להגן מעלה כי הבקשה מפורטת ביותר ומעלה טענות קשות כנגד התנהלות התובעת אשר ככל הנראה נאלצה לבקש את מחיקת התביעה.

9.בנסיבות המקרה שבפני יש להתנות את מחיקת התביעה בחיוב התובעת בהוצאות הנתבעת.

10. לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, אני מבטל את ההחלטה מיום 14.12.11 ובמקומה אני מורה על מחיקת התביעה תוך שהתובעת תישא בהוצאות הנתבעת בסך של 1,500 ₪.

ניתנה היום, י"ב שבט תשע"ב, 05 פברואר 2012, בהעדר הצדדים.

המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>